Sådan kommer du i gang med træningen

Näin pääset aloittamaan harjoittelun

Haluatko aloittaa harjoittelun vai aloittaa harjoittelun tauon jälkeen? Puuttuuko sinulta oikea harjoittelumotivaatio aloittaaksesi?

Vinkkejä harjoittelun aloittamiseen

Treenaa muiden kanssa

Harjoittelu muiden kanssa helpottaa aloittamista. Harjoittelun väliin jättäminen voi tuntua vaikeammalta, kun sinulla on tapaaminen ystävän tai muiden kanssa. Se voi myös olla erityisen motivoivaa ja hauskaa, kun sinulla on joku, jonka kanssa harjoitella.

Lue myös: Treenaa yhdessä

Treenaa yhdessä

Kotiharjoittelu

Kotona harjoitteleminen tarjoaa enemmän joustavuutta. Joillekin salille pääsy voi olla erityisen haastavaa, ja ovella voi tuntua pitkältä. Toisille voi olla epämukavaa harjoitella monien muiden kanssa. Kotiharjoittelu voi olla hyvä ratkaisu löytää itsellesi sopiva harjoitusrutiini. Hyvään treeniin ei tarvita paljon työkaluja, vaan voit käyttää mielikuvitustasi ja huonekalujasi apunasi. Jotkut yritykset tai personal trainerit tarjoavat myös verkkokoulutusta joko verkkosivuillaan tai YouTubessa, joten voit helposti seurata koulutusta olohuoneesta käsin.

Lue myös: Koulutus toimistossa ja kotona

Nauti juoksemisesta

Juokseminen on yksi parhaista ja yksinkertaisimmista liikuntamuodoista ja loistava tapa saada kuntoa. Jos haluat irtautua arjen hälinästä, kuunnella musiikkia tai podcastia ja tuntea tuulta tai yleensä kokea luontoa - niin tämä on täydellinen liikuntamuoto. Mikään ei myöskään estä yhdistämästä sitä ystävän tai kumppanin kanssa – pitäkää pieni juoksutreffi tai auttakaa motivoimaan toisianne!

Juoksun aloittaminen ei ole monimutkainen tehtävä, sillä vaikein osa on itse asiassa aloittaminen. Se vaatii vähän varusteita , voit aloittaa juoksemisen heti astuessasi ulos ovesta, eikä se vaadi edistyneitä asioita, kuten GPS-kelloja, monimutkaisia ​​harjoitussuunnitelmia tai juoksukurssia.

Jälkimmäisen tarkentamiseksi on joitain asioita, jotka sinulla pitäisi olla juoksemiseen. Hyvien kenkien ja sopivan vaatetuksen lisäksi on erittäin tärkeää tehdä suunnitelma itsellesi ja mahdollisesti juoksukumppanin kanssa. Suunnitelman tulee vahvistaa motivaatiota, olla rohkaiseva ja valmistaa seuraavaa kertaa varten!

Aluksi on hyvä vain suunnitella, kuinka usein haluat juosta, ja 30 minuutin harjoitus on täydellinen, mutta voit vapaasti rakentaa kuinka paljon ja kuinka nopeasti kuljet. Lisää myös vaihtelua reitille. Jos juokset paikallisella alueella, katso, voitko päästä ulos metsään tai löytää polun .

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, aseta tavoitteet. Motivaatio voi usein liittyä läheisesti tiettyyn tavoitteeseen. Pidä se yksinkertaisena, mutta varmista, että se on realistinen, mitattavissa ja aikasidottu. Kuten aiemmin mainittiin, 30 minuuttia on täydellinen aloitus. Yritä asettaa itsellesi tavoite, jossa yrität jatkuvasti juosta 30 minuuttia ja että sinun on kyettävä tekemään se tietyn ajan sisällä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita juoksemisesta:

Luo harjoitusohjelma

Harjoitusohjelma voi olla työkalu, joka auttaa sinua suunnittelemaan harjoituksiasi ja kirjaamaan samalla suoritustasi. Tämä voi olla motivoivaa katsoa taaksepäin, mutta myös tehdä koulutuksesta jännittävämpää suorittaa. On niin, että tunnet olosi usein turvallisemmaksi, kun sinulla on suunnitelma siitä, mitä pitää tapahtua, ja tässä ominaisuudessa on harjoituspäiväkirja . Harjoittelun suorittaminen voi olla helpompaa, jos tiedät, mitä koulutuksen aikana pitää tapahtua. Suunnitelman puuttuminen voi johtaa huonoon istuntoon, varsinkin jos et ole harjoitellut niin paljon aiemmin.

Ota kuvia matkan varrella, jotta voit helposti muistella edistymistäsi. Monille voi olla erittäin motivoivaa katsoa omaa kehitystään. Tulokset voivat olla näkyvämpiä kuin uskotkaan, joten voi olla motivoivaa vertailla kuvia jonkin ajan kuluttua.

Lue myös: Parhaat voimaharjoitukset koko vartalolle

Etsi henkilökohtainen valmentaja

Joillekin voi olla helpompaa aloittaa harjoittelu, jos sinulla on henkilökohtainen valmentaja . Monille se voi olla vaativampaa kuin harjoittelu ystävän kanssa. Kiinteä sopimus voi olla ratkaiseva ja se, mitä tarvitaan koulutuksen tosiasialliseen ylläpitämiseen. Tästä voi olla apua, vaikka kamppailet motivaation kanssa tai olet epävarma siitä, mitä harjoituksia sinun pitäisi tehdä saadaksesi haluamasi tulokset. Personal trainer voi varmistaa, että saat juuri sinulle sopivan harjoitusohjelman, jolloin loukkaantumis- tai ylikuormitusriski on pienempi. Joillekin vain muutama harjoituskerta personal trainerin kanssa riittää aloittamaan harjoittelun.

Lue myös: Tapaturmien ehkäisykoulutus

Hae inspiraatiota sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisen median avulla löydät helpommin inspiraatiota erilaisiin harjoituksiin, joita voit tehdä sekä salilla että kotitreenissä. On monia vaikuttajia, jotka luovat hyviä ja kuvaavia istuntoja ja sisältävät videoita harjoituksista. Tämä on hyödyllinen työkalu, jos olet epävarma harjoituksen suorittamisesta käytännössä tai jos et uskalla kokeilla kuntosalilla. Tämä voi auttaa sinua tuntemaan olosi mukavammaksi kuntosalin laitteiden tai harjoitusten kanssa.

Ps: Tallenna videot, joita haluat käyttää, jotta löydät ne helposti uudelleen!

Julkaisemme koulutustilaisuuksia ja vinkkejä sekä Instagramissamme että YouTube-kanavallamme

Takaisin blogiin