5 tegn på at du skal udskifte dine løbesko

5 tegn på at du skal udskifte dine løbesko

Kaikki kengät hajoavat ajan myötä, vaikka et olisi käyttänyt niitä pitkään aikaan. Siinä on kultainen nyrkkisääntö lenkkitossut kestää 1000 km +/- 200 km. Tämä tietysti vaihtelee kengästä toiseen ja kuinka paljon tai vähän niitä on käytetty. Tässä artikkelissa annamme sinulle joitain neuvoja kuluminen kengästä ja siihen liittyvistä seikoista vaihtaa juoksukengät ulos .

1. Et muista, milloin viimeksi ostit uudet juoksukengät

Kengillä on elinikä , jonka mittaamme yleensä kilometreissä, mutta käyttämättömätkin kengät voivat huonontua vuodessa tai kahdessa. Vaahto , joka on kriittisin osa kengän pehmustusta, heikkenee ja muuttuu vähemmän herkäksi ja "eläväksi" ajan myötä. Jopa satunnaisessa käytössä on suositeltavaa päivittää juoksukengät kerran vuodessa ja säännöllisessä käytössä 3-6 välein. kuukausi.

Valkoiset juoksukengät hyvällä pehmusteella

Fammen kengissämme on paksu ulkopohja, joka on valmistettu kevyemmästä EVA- vaahdosta , ja yhdessä Ortholite -pohjallisen kanssa niillä on valtava käyttöikä . Huolellisesti rakennettu sekoitus eri ominaisuuksia tekee niistä uskomattoman hyvän juoksukengän . Katso niistä saamamme palaute tuotesivultamme.

2. Kengissäsi on enemmän ryppyjä kuin jaloissasi pitkän kylvyn jälkeen

Yksi parhaista visuaalisista osoittimista kengän kulumisesta on välipohjan vaahtomuovin puristuminen. Vaahdossa, joka on menettänyt vasteen, on vaakasuoria ryppyjä ja se näyttää "puristuneelta".

Tämä on parempi indikaattori kuin kenkien kumipohja - jotkut juoksijat ja kävelijät kuluvat kumin osien läpi alle 150 kilometrissä kengän ja jalkojen kokeman kitkan vuoksi.

3. Päällinen ja sisäinen kuluma

Etsi reikiä tai epätavallista kulumista . Nämä ovat merkkejä siitä, että kenkä on kulunut liikaa ja se on vaihdettava .

Vaikka useimpien ihmisten ei tarvitse vaihtaa kenkiään 6 kuukauden välein, on hyvä idea katsoa niitä huolellisesti 6 kuukauden käytön jälkeen. Tämä antaa sinulle hyvän kuvan siitä, kuinka nopeasti kenkäsi hajoavat.

4. Kulumista ulkopohjassa

Katso kenkien pohjaa; jos pohja on jollain alueella erittäin kulunut , on todennäköisesti aika vaihtaa ne.

Aseta kenkä tasaiselle, tasaiselle pinnalle silmien korkeudelle. Useimpien kenkien tulee istua tasaisesti, kaatumatta tai heilumatta. Jos ulkopohjan nastat (kumiosat) ovat kuluneet enemmän, kenkä voi kallistua tai heilua tai jopa seistä vinossa.

"Normaali" kuluminen tapahtuu kantapään ulkopinnalla ja tasaisesti jalkaterän poikki. Jos huomaat liiallista kulumista muilla alueilla, se voi olla merkki siitä, että kenkä on kulunut tai tarvitset toisenlaisen kengän biomekaanisiin tarpeisiisi.

5. Kaikki alkaa sattua

Se olisi jotain, jos sinun ei enää koskaan tarvitsisi ostaa uusia kenkiä. Mutta mitä pidempään käytät kenkää , sitä vähemmän se tukee ja pehmustaa , mikä lisää ylimääräistä rasitusta ja väsymystä jalkoihin, pohkeisiin, polviin ja lantioon.

Katso artikkelimme pronaatiosta, ylipronaatiosta ja alipronaatiosta sekä siitä mahdollisesti aiheutuvasta kivusta.

Tuntuvatko juoksukengät litteiltä tai oletko huomannut pientä ärsytystä polvissasi tai jaloissasi? Jos sinulla on kipua ja tämä kipu näyttää liittyvän kenkiisi, jotka alkavat vanhentua , niiden korvaaminen uudella, tuoreella parilla voi tarjota tervetullutta helpotusta keholle.

Jos epäilet, että kengät ovat aiheuttaneet kulumista kehon eri osissa, on syytä tarkastella ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä , jotta kipu ei pahene. Tutustu artikkeliimme vammojen ehkäisykoulutuksesta .

Vinkkejä laadun ylläpitämiseen

  • Pidä ne kuivina. Sateen tai hikoilun johtaneen intensiivisen käytön jälkeen täytä ne sanomalehdellä tai vastaavalla ja anna kuivua ilmassa . Pese urheilu- tai juoksukengistäsi vain pinnallinen lika ja vastaava äläkä koskaan laita niitä pesukoneeseen . Katso artikkelimme, jos olet epävarma kenkien pesusta !

Monipuoliset kenkämme voidaan kuitenkin pestä pesukoneessa . Irrota nauhat ja pohjallinen ja aseta pesukone 30 asteeseen matalalla linkouksella

Takaisin blogiin