5 tegn på at du skal udskifte dine løbesko

5 merkkiä siitä, että sinun pitäisi vaihtaa juoksukenkäsi

Kaikki kengät kuluvat ajan myötä, vaikka et olisi käyttänyt niitä pitkään. On olemassa kultainen sääntö, että juoksukengät kestää 1000 km +/- 200 km. Tämä vaihtelee tietysti kengän ja sen käytön mukaan. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä kulumisesta kengissäsi ja asioista, joita voit harkita juoksukenkiä vaihtaessasi.

1. Et muista, milloin ostat viimeksi uudet juoksukengät

Kengillä on käyttöikä, jota mittaamme yleensä kilometreinä, mutta jopa käyttämättömät kengät voivat heikentyä vuoden tai kahden aikana. Vaahdon, joka muodostaa kengän vaimennuksen kaikkein kriittisimmän osan, heikentyy ja muuttuu vähemmän vastustuskykyiseksi ja "eläväksi" ajan myötä. Vaikka käytät kenkiä satunnaisesti, suositellaan, että vaihdat juoksukenkiäsi kerran vuodessa ja säännöllisessä käytössä joka 3-6 kuukautta.

Valkoiset juoksukengät hyvällä vaimennuksella

Fammen kengissä on paksu ulkopohja, joka on valmistettu kevyestä EVA vaahdosta, ja yhdessä Ortholite sisäpohjan kanssa niillä on erinomainen käyttöikä. Eri ominaisuuksien huolellisesti rakennettu sekoitus tekee niistä uskomattoman hyvät juoksukengät. Katso palautetta, jota olemme saaneet niistä tuotesivullamme.

2. Kengissäsi on enemmän ryppyjä kuin jaloissasi pitkän kylvyn jälkeen

Yksi parhaista visuaalisista indikaattoreista kengän kulumiselle on välipohjan vaahdon tiivistyminen. Vaahto, joka on menettänyt vastustuskykyään, saa vaakasuoria ryppyjä ja näyttää "puristetulta".

Tämä on parempi indikaattori kuin kengän kumipohja - jotkut juoksijat ja kävelijät kuluttavat kumia osittain alle 150 kilometrissä kengän ja jalkojen kokemasta kitkasta johtuen.

3. Ylivoimainen ja sisäinen kuluminen

Tarkista rei'ät tai epätavallinen kuluminen. Nämä ovat merkkejä siitä, että kenkä on kulunut liikaa ja ne tulisi vaihtaa.

Vaikka useimpien ei tarvitse vaihtaa kenkiä joka kuudes kuukausi, on hyvä idea tarkistaa ne kunnolla kuuden kuukauden käytön jälkeen. Tämä antaa sinulle hyvän käsityksen siitä, kuinka nopeasti kenkäsi kuluvat.

4. Kuluminen ulkopohjassa

Tarkista kenkiesi pohja; jos pohja on erittäin kulunut tietyllä alueella, on todennäköisesti aika vaihtaa ne.

Aseta kenkä tasaiselle, tasaiselle pinnalle silmien korkeudelle. Useimpien kenkien tulisi seistä tasaisesti, vailla kaatumista tai keinumista. Jos nystyrät (kumin osat) ulkopohjassa ovat enemmän kuluneet, kengät voivat keinua tai jopa seistä vinoon.

"Normaali" kuluminen tapahtuu kantapään ulko-osassa ja tasaisesti päkiällä. Jos huomaat liiallista kulumista muilla alueilla, se voi olla merkki siitä, että kenkä on käytöstä loppu tai tarvitset toisenlaista kenkää biomekaanisten tarpeidesi vuoksi.

5. Kaikki alkaa sattua

Olisi asia, jos sinun ei koskaan tarvitsisi ostaa uusia kenkiä uudelleen. Mutta mitä pidempään käytät kengän käyttöikää, sitä vähemmän tukea ja vaimennusta siinä on, mikä aiheuttaa lisä stressiä ja väsymystä jaloille, pohkeille, polville ja lantioille.

Katsokaa artikkeliamme pronationista, overpronationista ja underpronationista sekä siihen liittyvistä kivuista.

Tuntuuko juoksukenkiäsi litteiltä, tai oletko huomannut pieniä ärsytyksiä polvissa tai jaloissa? Jos koet kipua, ja nämä kivut näyttävät liittyvän kenkiisi, jotka alkavat olla vanhat, niiden vaihtaminen tuoreeseen pariin voi tarjota kaivattua lievitystä keholle.

Jos uskot, että kengät ovat aiheuttaneet virheellistä kulumista ja kulumista eri kehon osissa, on tarpeen ottaa huomioon ennakoivat keinot, jotta kivut eivät pahene. Katso artikkelimme vammat ennaltaehkäisevästä harjoittelusta.

Vinkkejä laadun säilyttämiseen

  • Pidä ne kuivina. Sadon tai intensiivisen käytön jälkeen, joka on johtanut hikoiluun, täytä ne sanomalehdellä tai vastaavalla ja anna niiden kuivua ilmassa. Tee vain pinnallisia puhdistuksia mudasta ja muusta, ja älä koskaan laita niitä pesukoneeseen. Katso artikkelimme, jos olet epävarma kuinka pestä kengät!

Monikäyttöiset kenkämme voidaan kuitenkin pestä pesukoneessa. Ota kengännauhat ja sisäpohja ulos ja aseta pesukone 30 asteeseen alhaisella linksuonnilla

Takaisin blogiin