Hvordan vasker du dine sko?

Kuinka puhdistat kenkäsi?

Kenkien peseminen on jotain, jota monet eivät ehkä ajattela tarpeelliseksi tehdä ajoittain, koska usein käyttää samoja kenkiä yhä uudelleen. Voit myös ajatella, että kengät ovat kuin vaatteet, ja että voit ehdottomasti vain heittää kengät pesukoneeseen saadaksesi ne puhtaaksi. Tapahtuu usein, että voit vahingoittaa niiden herkkiä materiaaleja, joita on käytetty kengän kokoamiseen, ja pahimmassa tapauksessa muuttaa kengät täysin vääristyneiksi. Joten jos todella aiot pestä kengät pesukoneessa, tee se varovasti ja pidä ne kaukana kuivauskoneesta. Laita kengät tyynyliinaan, käytä kylmää vettä, hyvin vähän pesuainetta, ja jos peset täysin valkoisia kenkiä - käytä sen sijaan valkaisuaineetta, ja alhaisella tai ilman linkousta, ja anna niiden kuivua ilmassa. Taas kerran, ei kuivauskone! Alla selitämme, kuinka voit pestä ne käsin, jotta vältät suosikkiparisi tuhoamisen.

Vältä likaisia kenkiä tällä kikalla

Yksi parhaista vinkeistä valkoisille kengille on ennaltaehkäisy. Jos haluat pitää uudet sneakersisi puhtaina ja valkoisina mahdollisimman pitkään, ensimmäinen askel on imprägoida kengät ennen kuin käytät niitä. Tämä tekee niin, että lika tarttuu vähemmän kenkiin, ja mahdolliset tahrat on helpompi pestä pois. Jos vahinko on jo tapahtunut, meillä on useita tehokkaita vinkkejä, jotka poistavat jopa pahimmat tahrat.

Yleisiä vinkkejä

Tässä on muutamia yleisiä vinkkejä kenkiesi ulkonäön ja laadun säilyttämiseen, ennen kuin siirrymme suoraan siihen, kuinka ne tulisi pestä. Nämä ovat hyvin yksinkertaisia ja voivat nopeasti kehittyä hienoksi pieneksi rutiiniksi, kun tulet takaisin kotiin. On aina parasta huolehtia näistä vaiheista mahdollisimman aikaisin, jolloin estät niiden puhdistamisen tulevan erittäin vaikeaksi.

Vaihe 1 - Pese näkyvä lika pois. Arvioi, kuinka paljon aikaa sinulla on tehdä se, ja käytä puhdasta pyyhettä, käytettyä hammasharjaa, jonka aiot heittää pois, tai jos olet todella kiireinen; käsiäsi.

Kuten hampaidesi kanssa, on tärkeää poistaa lika kengistä, jotta se ei pahene - tämä säästää sinulta tulevaisuudessa ongelmia ja päänsärkyä.

Vaihe 2 - Seuraavaksi voit poistaa jäljellä olevan lian, joka syntyi ulkona ollessasi; vaikka olisit käynyt vain kaupassa, jossa tie on puhdas - tulet yllättymään siitä, kuinka paljon voi jäädä kenkien alle.

Huuhtele kengät kostealla pyyhkeellä tai keskittyneellä vesivirtauksella; esimerkiksi altaan tai suihkupään alla, jos olet tarpeeksi varovainen. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos olet ollut juoksulenkillä metsässä, jossa on märkää ja mudassa.

Vaihe 3 - Viimeiseksi, mutta ei vähäisimpänä, puhdista suuret ja näkyvät tahrat. Jos kengissäsi on suuria tahroja ja ne ovat tuoreita, on todennäköistä, että ne voidaan poistaa, kunhan käytät nopeasti saippua- ja vesiseosta tahran päälle.

Mitkä tuotteet voit käyttää tähän riippuu kengästä, ja syvennämme myöhemmin artikkelissa, kuinka voit poistaa vaikeat tahrat ja jäljet.

Muut yleiset vinkit auttavat sinua paljon, mutta on tärkeää olla varovainen erilaisten materiaalien kanssa, joista kengät on valmistettu, ja se vaatii hieman enemmän huomiota sinulta, jos aiot puhdistaa niitä edelleen. Alla opastamme sinua, kuinka voit pestä neule-, mesh-, kangas-, nahka-, keinonahka- ja mokkakengät kengät.

Neule- ja mesh-kengät

Myös kutsutaan neuleiksi tai neulottu kengäksi, joka voidaan kuvata hengittävänä ja mesh-tyyppisenä. On ollut suuri trendi viime aikoina käyttää neulottuja sneakers-kengät, mutta ongelma on, että ne likaantuvat helposti. Toisin kuin muut materiaalit, joita löydät kengistä, neulottu materiaali on luonteeltaan hyvin huokoinen; toisin sanoen se on varustettu huokosilla ja aukoilla. Tämä tarkoittaa, että ne vetävät puoleensa mutaa, likaa, hikeä ja kaikkea, mikä rakastaa tunkeutua materiaaliin, ja joka usein voi tuntua mahdottomalta puhdistaa.

Mesh-kengillä on samoja ongelmia kuin neulotuilla kengillä, koska molemmat on valmistettu hengittävästä materiaalista. Lika ja muu roska jää kiinni verkkokankaaseen kengän ympärillä, kun olet esimerkiksi juoksulenkillä tai treenatessasi. Ero mesh- ja neulekengän välillä on kuitenkin se, että mesh-kengät on yleensä valmistettu synteettisistä materiaaleista, kuten polyesterista tai nailonista, ja siksi ne kestävät perusteellista puhdistusta.

Kuinka pestä kengät pesukoneessa

Juoksukengämme on valmistettu mesh-materiaalista, ja olemme todenneet, että ne kestävät pesukonetta, niin kauan kuin poistat nauhat ja sisäpohjan ja asetat pesukoneen 30 asteeseen alhaisella linkouksella. Valkoiset kengät on valmistettu siten, että ne säilyttävät valkoisen värinsä pidempään. Mutta jos haluat olla varovaisempi, seuraa alla olevia neuvoja.

sneakers, kengän pesu, kuinka pestä kengät

Kuinka se tehdään

Neule- kengissä sinun on oltava erittäin varovainen; ne ovat pehmeitä ja muovautuvia, mikä tekee niistä hauraampia verrattuna nylonsekoite mesh- tai muihin materiaaleihin. Tämä tarkoittaa, että harjaaminen on kiellettyä ja liian karkea kangasta varten, joten sinun tulee käyttää pehmeää liinaa tai mikrokuituliinaa tahrojen poistamiseen.

  1. Koska kyseessä ovat puhdistustuotteet, sinun on myös oltava varovainen. Pesuaineissa olevat kemikaalit voivat olla liian voimakkaita kankaalle. Sen sijaan käytä mietoa suihkugeeliä.
  2. Kattaa alue, jonka haluat pestä, saippualla ja kostuta se kylmällä vedellä.
  3. Hieroa varovasti liinalla, kunnes tahra nousee kankaasta.
  4. Pese saippuajäännökset kostealla pyyhkeellä ja anna sen kuivua ilmassa.

Mesh-kengissä voi olla käytettyjä kestävämpiä materiaaleja, kuten nylonia ja polyesteria, jolloin on mahdollista käyttää harjaa, jos sinulla on sellainen, tai käytetty hammasharja. Se vaihtelee myös sen mukaan, ovatko kengät pehmeitä vai kovia; joten jos käytät hammasharjaa, käytä pehmeitä harjaksia pehmeille kengille ja kovia harjaksia koville kengille.

  1. Tiedät parhaiten kengistäsi, joten valitse oikea harja - pehmeä pehmeille ja kova koville.
  2. Harjaa pois lika ja roskat, jotka ovat kengissäsi.
  3. Sekoita 1 osa soodaa / leivinjauhetta 1 osaan etikkaa ja kostuta seos likaisilta alueilta tai tahrat noin 15 minuutiksi.
  4. Kun 15 minuuttia on kulunut, hankaa varovasti aluetta, jonka olet peittänyt, muutaman minuutin ennen kuin käytät pehmeää ja märkää liinaa pesuun ja sen pois pyyhkimiseen.

Keinonahkakengät

Keinonahkakengän materiaali ei pidä tahroja niin tiukasti kuin nylon / polyester mesh ja on anteeksiantavampi kuin aidot nahkakengät, joten onneksi keinonahkakenkien peseminen on huomattavasti helpompaa. Toivottavasti huomaat, että lika ja roska nousevat helposti, kun alat puhdistaa niitä.

Kuinka se tehdään

  1. Sekoita seos, joka sisältää kuumaa vettä ja hieman miedoa pesuainetta.
  2. Ota puhdas liina ja kostuta se seoksessa ennen kuin alat pestä likaisia alueita kengästä.
  3. Kun olet kostuttanut likaisia alueita, harjaa niitä varovasti harjalla tai hammasharjalla muutaman minuutin ajan.
  4. Pyyhi kengät puhtaiksi pehmeällä ja märällä liinalla poistaaksesi saippuajäännökset ja anna kenkiä kuivua ilmassa.

Kangas-sneakers

Kankaiset kengät ovat kuitenkin vähemmän anteeksiantavia ja likaantuvat helpommin kuin keinonahkakengät, mutta ne ovat erittäin kestäviä. Sanottuasi tämä, on mahdollista puhdistaa kengät pesukoneessasi; ole vain varovainen ja varmista, että laitat ne tyynyliinaan ja käytät hellävaraista ohjelmaa kylmässä vedessä ja hyvin vähän puhdistusainetta. Jos kengät ovat täysin valkoisia, voit lisätä valkaisuainetta ja jättää puhdistusaineen pois. Kun ohjelma on valmis, ota ne ulos ja anna heidän kuivua ilmassa. Mutta on aina parasta pestä kengät käsin, koska sinulla on enemmän kontrollia siitä, mitä menee minne.

Kuinka se tehdään käsin

  1. Valmista seos, joka sisältää yhtä suuria osia soodaa ja kuumaa vettä.
  2. Etsi vanha käytetty hammasharja tai uusi erityisesti kenkiin, ja dip ta seokseen, jonka olet tehnyt.
  3. Hanka puhtaat tahrat ja lika pois kengistä hammasharjalla, kunnes ne ovat puhtaat.
  4. Anna kenkien kuivua seos päällä ennen kuin peset soodaseoksen pois, kun se on kuivunut ja kovettunut, kostealla liinalla.

Nahkakengät

Nahka voi olla mahtava materiaali, joka voi tehdä paljon asusteelle, mutta se voi myös aiheuttaa suurta turhautumista ja päänsärkyä sen puhdistamisen yhteydessä. Voit helposti saada useita tahroja nahkakenkiin, ja ne ovat erittäin alttiita kulumiselle, joka voi vääristää materiaalin luonnollista patinaa. Heti kun huomaat, että kengät ovat saaneet tahran, on tärkeää puhdistaa syntyneet tahrat huolellisesti.

Kuinka se tehdään

  1. Valmistele seos, joka sisältää hieman nestemäistä astianpesuainetta ja vettä kulhossa. Dippaa mikrokuituliina seokseen ja käytä sitä huolellisesti pesemään näkyvää likaa ja suolatahrat kengän pinnasta.
  2. Lisää soodaa seokseen vaiheessa 1 ja sekoita se käytetyn hammasharjan tai sopivan harjan kanssa. Käytä hammasharjaa puhdistaaksesi kengän pohjat, kunnes et näe enää likaa. Pyyhi saippua ja lika pois mikrokuituliinalla tai huuhtele se varovasti pois altaassa.
  3. Älykäs idea, jonka olemme keksineet, on käyttää ikkunanpesunestettä tehdäksesi kengistä kiiltävämpiä! Suihkuta ainetta joko suoraan kenkään tai mikrokuituliinalle, kiillota se ja pyyhi pois.
  4. Toista sama toiseen kenkään ja anna niiden kuivua täysin, mutta pidä ne kaukana suoralta auringonvalolta ja lämmöltä.

Mokkakengät

Mokkakengät ovat yksi turhauttavimmista kengistä, joiden laatua yritetään säilyttää. Mokkanahalla ei ole ulkoista suojaavaa estettä, jota nahkailla on, mikä antaa sille samettisen tunteen, mutta se tekee myös siitä erittäin alttiin kaikille onnettomuuksille, joihin voit törmätä käyttäessäsi niitä. Laittaaksesi asiat pahemmaksi, mokka on myös melko sitkeä puhdistamiselle.

Jos et ole jo tehnyt niin, voi olla hyvä idea investoida harjaan, joka on erityisesti suunniteltu mokalle. Ole vain varovainen harjaamisessa, koska et halua olla liian aggressiivinen, mutta harja voi tehdä ihmeitä puhdistaakseen pinnan.

Toinen asia, johon voit investoida, on mokkabrussi. Puristat ihan vain mokkabrussia tahraan ja hankaat ja manipuloit siihen, kunnes tahra katoaa. Kun olet valmis, käytä puhdasta liinaa puhdistuksen jäämien poistamiseen.

Jos kengät eivät vieläkään ole puhtaat käyttämiesi kahden työkalun jälkeen, tai et vain halua investoida niihin, voit käyttää valkoista etikkaa.

Kuinka se tehdään

  1. Purska ta vähän valkoista etikkaa puhtaalle liinalle ja kostuta varovasti liina tahraan. Sinun ei tarvitse paljon etikkaa, joten käytä mahdollisimman vähän.
  2. Pese varovasti tahra liinalla, jolla on valkoista etikkaa.
  3. Kun olet poistanut tahran, puhdista alue kostealla liinalla tai pyyhkeellä, ja anna sen kuivua ilmassa.

Kuinka pitää kengät puhtaina

Nyt kun olet saanut perusteellisen johdatuksen siitä, kuinka puhdistaa sneakers, voimme tiivistää oppaan muutamaan yksinkertaiseen vinkkiin pitämään ne puhtaina.

  1. Tarkista kengät joka kerta, kun tulet kotiin. Se voi tuntua tarpeettomalta ja ärsyttävältä ylimääräiseltä asialta, mutta jos pidät huolta siitä, kuinka kengät voivat, ennen kuin laitat ne pois, voit säilyttää niiden laatua.
  2. On erittäin tärkeää puhdistaa
Takaisin blogiin