Yogaøvelser hjemmefra - Begynderguide

Joogaharjoituksia kotoa käsin - Aloittelijan opas

Joogaharjoittelu tekee hyvää sekä keholle että mielelle, sillä siinä keskitytään paljon hengitykseen, tasapainoon, joustavuuteen ja hallittuihin liikkeisiin, mikä lisää ajan myötä voimaasi ja liikkuvuuttasi. Jooga-istunnon aikana kaikkien harjoitusten on tarkoitus kulkea luonnollisesti yhteen ja yhdistää ne muodostamaan kokonaisvaltaisen ja yhtenäisen istunnon. Tässä esittelemme ja selitämme joitain yksinkertaisimmista ja yleisimmistä harjoituksista, joita voit tehdä helposti missä tahansa. Näin voit maistaa tätä fantastista joogauniversumia.

Mindfulness on mielentila, joka voi parantaa joogan ja meditaation kokemusta. Lue lisää täältä!

Lue myös: Kuinka aloittaa harjoittelu

    Liikkuvuusharjoittelu

    Erittäin rauhallinen istuminen voi johtaa lihaksiin, huonoon ryhtiin ja selän rasittumiseen. Liikkeen ja liikkuvuuden harjoittelu antaa sinulle vartalon, joka kestää paremmin arjen liikkeitä ja vähentää selkä-, niska- ja hartiaongelmien riskiä. Samaan aikaan liikkuvuusharjoittelu parantaa voimaharjoittelun tekniikkaa ja lisää liikelaajuutta.

    Lue myös: Tapaturmien ehkäisykoulutus

    Mitä on hyvä liikkuvuus?

    Kehossamme on monia lihaksia, joita käytetään aktiivisesti nivelten taivutukseen ja venyttämiseen. Jos olet jäykkä näissä nivelissä, se voi heikentää vakautta ja tasapainoa.

    Liikkuvuus tarkoittaa ensisijaisesti kykyä liikuttaa yhtä tai useampaa niveltä ilman kipua. Liikkuvuusharjoittelun harjoituksiin sisältyy kaikenlaisia ​​venyttelyjä ja venyttelyjä. Mitä enemmän sinulla on liikkuvuutta, sitä joustavammin voit suorittaa toimintoja.

    Lue myös: Miksi venyttää treenin jälkeen?

    Liikkuvuusharjoittelu kannattaa ottaa käyttöön, jos lihasjäykkyys kokee jokapäiväisessä elämässä. Tämä voi johtua siitä, että olet ollut passiivinen etkä ole käyttänyt lihaksia riittävästi. Katso yksinkertaiset vinkit liikkuvuuden lisäämiseen jokapäiväisessä elämässä.

    Joogaharjoituksia aloittelijoille

    Kun aloitat joogan harjoittamisen, on tärkeää, että sinulla on mukavat ja joustavat treenivaatteet, joissa voit liikkua vapaasti ja jotka eivät kiristä epämukavasti harjoituksen aikana. Lue tästä parhaista joogavaatteista naisille löytääksesi oikeat joogahousut, joogasukkahousut ja joogapaidat tai -puserot.

    Lue myös: Koulutus toimistossa ja kotona

    Joogasukkahousut ja toppisetti punaisenaJoogasukkahousut ja toppisetti sinisenä

    Istuva asento

    Useimmat joogatunnit alkavat istuma-asennossa jalat ristissä ja ranteet polvien päällä. Sieltä siirryt seisoma-asentoon muiden joogaharjoitusten kanssa. Istumisasennossa harjoittelet hengitystä ja tykkäät tehdä upeita venytysharjoituksia.

    Kuinka tehdä se:

    • Istu jalat ristissä joogamatolle. Risti jalat tavalla, joka on sinulle mukava.
    • "Pää sydämen päällä, sydän lantion päällä" . Venytä leuka sydämesi yli ja nosta rintaasi niin, että se on lantion päällä. Tämä peukalosääntö auttaa sinua istumaan suoralla ja suoralla selkänojalla.
    • Istu vapaasti tyynylle tai taitetulle peitolle nostaaksesi lantiota ja helpottaaksesi selän oikaisemista.
    • Rentouta kaikki lihakset ja hermot, mukaan lukien kasvot. Et usein ajattele otsasi ja leuan kiristämistä, vaan yritä rentoutua täälläkin!
    • Hengitä syvään ja rauhallisesti.
    Takaisin blogiin