Skadeforbyggende træning

Skadeforbyggende træning

Harjoitteluun liittyvät vammat johtuvat usein liiallisesta, liian nopeasta suorituksesta ja vähäisestä lepäämisestä. Vammoja ehkäisevä koulutus on tärkeää, jotta vältytään virheellisestä kuormituksesta ja ajan mittaan kulumisesta aiheutuvista ongelmista. Stressi- ja kulumisvammat ovat asioita, joita monet ihmiset kokevat elämänsä aikana, ja ne vaihtelevat pienistä tilapäisistä selkäongelmista pitkäaikaisiin ja vakavampiin selän ja niskaongelmiin.

Onneksi on hyviä vinkkejä ja harjoituksia, joilla voi ehkäistä ja ehkäistä vammoja. Tämä on erittäin tärkeää aktiiviselle elämälle ilman epämukavuutta. On tärkeää välttää loukkaantumisia iästä ja fyysisestä kunnosta riippumatta. Lopuksi haluamme suositella yksinkertaisia ​​harjoituksia huonon ryhdin ehkäisemiseksi, jota arkielämässä tulee helposti vastaan ​​hyvin istuvassa työssä.

Tutustu koulutusartikkeleihimme täältä .

Loukkaantumisharjoituksia

Mitä on vammojen ehkäisykoulutus?

Oletko kokenut kipua, joka pahenee vähitellen? Joko kun istut pitkään toimistossa tai kun teet tiettyjä harjoituksia?

Tätä voidaan torjua voimaharjoittelulla , jolloin lihakset vahvistuvat ja vähentävät luuston ja jänteiden rasitusta. Monet ongelmat voidaan kouluttaa pois oikeilla harjoituksilla. Tärkeintä on, että kuuntelet omaa kehoasi ja päätät, mitä hoitoa vammasi vaatii, onko kyseessä lääkärikäynti tai jokin vamman ehkäisyharjoitus.

Lue myös: Raskauskoulutus

Ajattelu, kuuleminen tai tieto siitä, että loukkaantumisriski pienenee tekemällä oikeita harjoituksia, ei kuitenkaan ole paljoa arvokasta, jos harjoituksia ei tehdä säännöllisesti harjoitusrutiinissa. Miksi liikuntavammojen ehkäisy?

Jos työskentelet ennaltaehkäisevästi loukkaantumisia vastaan, voit saada kehon, joka on paljon paremmin valmistautunut ulkoisiin vaikutuksiin. Samalla harjoittelu koetaan oikeammin ja suorituskyky paranee. Aiemmat vammat ovat yksi suurimmista syistä vahingoittaa itseäsi uudelleen, minkä vuoksi on tärkeää välttää ensimmäistä loukkaantumista. Siksi on tärkeää korostaa, että vammojen ehkäisyharjoittelu on tärkeää sekä aloittelijoille että urheilijoille.

Säännöllinen tapaturmien ehkäisyharjoitus vähentää loukkaantumisriskiä noin 50 %. Säännölliset ja jäsennellyt lämmittelyharjoitukset ovat yksinkertainen tapa panostaa sekä terveyteen että suorituskykyyn. Monipuoliset lämmittelyohjelmat, joissa on voimaa, hyppäämistä ja tasapainoa, ovat osoittaneet sekä vähentävän loukkaantumisriskiä että parantavan urheilijan fyysistä suorituskykyä.

Kuinka ehkäistä stressivammoja?

Loukkaantumisharjoituksilla tulisi pyrkiä ehkäisemään stressivammat , ja jokaisen tulisi sisällyttää harjoitusohjelmaan. Se, mitä sinun pitäisi harjoitella, riippuu paljon siitä, missä ongelmat syntyvät, ja periaatteessa kaikki liike on vammoja ehkäisevää, ellei harjoittele väärin. Yleisimmät ongelmat löytyvät selästä, nilkasta ja polvesta.

Lue myös: Harjoittelu synnytyksen jälkeen

Selän vammoja ehkäisevät harjoitukset

Suuri osa väestöstä saa jossain vaiheessa elämäänsä selkäongelmia. Tämä johtuu pääasiassa heikoista tukilihaksista selkärangan varrella. Tällainen heikkous voi aiheuttaa kipua ja vähemmän vakautta alaselässä. Lisäksi voit tulla alttiimmaksi loukkaantumisille harjoittelun yhteydessä. Alaselkää vahvistavat harjoitukset auttavat vähentämään tai ehkäisemään selkäkipuja . Tällaiset harjoitukset myös aktivoivat ydinlihaksia ja vähentävät jäykkyyttä .

Istuimen korkeus

Harjoitus vahvistaa pakaralihasta , joka on istuimen vahvin ja suurin lihas, mutta myös yksi tärkeimmistä lihaksista kehossa. Pakaralihas antaa tukea ja vakautta alaselkälle ja ehkäisee selkävaivoja .

Kuinka suorittaa harjoitus:

  • Makaa lattialla ja taivuta polviasi, aseta jalkasi tasaisesti lattialle lantion leveydelle.
  • Paina jalkasi lattiaan pitäen kädet sivuillasi.
  • Nosta lantiosi irti lattiasta niin, että vartalosi muodostaa suoran linjan hartioistasi polviin.
  • Kiristä pakaralihakset. Hartioiden tulee olla tasaisesti lattiaa vasten koko ajan.
  • Laske lantiosi ja lepää muutama sekunti.

Suorita harjoitus 3 sarjassa 15 toistoa ja 1 minuutin tauko sarjojen välillä.

Lankku

Tämä harjoitus vahvistaa ydinlihaksia samalla kun se rakentaa staattista voimaa sekä käsivarsissa että jaloissa.

Kuinka suorittaa harjoitus:

  • Seiso varpaillasi 90 asteen mutkalla kyynärpäissäsi.
  • Etsi neutraali asento selästä ja lantiosta.
  • Vedä napaa kevyesti selkärankaa kohti.

Tee harjoitus 4 sarjaa 10-15 sekunnin ajan ja 1 minuutin tauko sarjojen välillä.

Takaisin blogiin