Tights guide - alt du behøver at vide!

Leggingsguide - allt du behöver veta!

Den ultimata leggingsguiden

Att köpa träningsleggings kan verka som en utmaning när man börjar titta på alla variationer som finns på marknaden. Hur vet man vilken typ av tyg, form, funktioner och storlek som passar bäst? Det behöver dock inte vara så svårt som du kanske tror. I denna guide kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för ditt nästa leggingsköp. Storlekar, tyg, typ av träning, egenskaper. Allt du någonsin skulle kunna fundera över för att göra det lättare för dig att hitta dina ultimata leggings.

Sömlösa träningsleggings

Sömlösa beklädnader är kläder som (för det mesta) produceras av en rundstickmaskin och således stickas som ett rör för att undvika sömmar i klädesplagget. Detta resulterar i mjuka och bekväma plagg som ger god rörelsefrihet och känns lätta på kroppen. Vi har ett stort urval av sömlösa plagg med olika egenskaper som du kan välja mellan.

Leggings med sömmar

I våra leggings, som inte är gjorda med sömlös konstruktion, använder vi högkvalitativt tyg som sys ihop med sömmar designade med både funktion och estetik i åtanke. Essential Tights är ett bra alternativ om du vill ha leggings med sömmar. Den har god kompression, är hög i midjan och har ett elastiskt tyg med hög densitet.

Warp knit

Warp knit sömlösa är en teknik inom sömlös produktion som resulterar i mycket elastiska, andningsbara och slitstarka plagg. Teknologin binder garnet starkt tillsammans med parallella öglor som binds samman i ett zigzag-mönster. Flera av våra plagg är producerade med denna teknologi, bland annat Agility Tights och Stamina Tights.

Weft knit

Weft knit är en annan produktionsteknik som skiljer sig från warp knit genom att det stickas från vänster till höger i rader istället för warpens vertikala stickning som går upp och ner i plagget. Fördelen med weft-teknologi är att den skapar plagg som är stretchy och bekväma, men också isolerar bra och håller värmen i kalla miljöer. De flesta sömlösa plagg är gjorda med denna teknologi.

Leggings i ull

Våra Wool Knit Leggings är gjorda av merinoull och är supermjuka, antistatiska och fukttransporterande. Dessa leggings isolerar bra mot kylan och passar utmärkt både för en löprunda i vinterkylan och för hemmabruk.

ullunderställ set  

Aktiviteter

Leggings för löpning

För att välja de bästa leggings för löpning finns det flera saker man bör tänka på. Bland annat vill man ha leggings som främjar löprörelsen, som inte glider ner under löprundan och som passar till den temperatur du ska springa i. De flesta löpleggings är sydda (alltså inte sömlösa) för att stödja den typiska löprörelsen, men om du vill ha en mångsidig leggings som ger bra rörelse i alla riktningar kan en sömlös leggings med ett starkt midjeband som sitter bra på kroppen också vara ett bra alternativ. Techna Tights är några av våra bästa löpleggings. Ska du ut och springa i kylan kan också våra mjuka Softy leggings vara en superkandidat.

Leggings för styrketräning

De bästa leggings för styrketräning är leggings som har bra stöd, inte blir lätt genomskinliga och som ger god rörelsefrihet. Se också till att leggingsen är hög i midjan och sitter bra så den inte glider ner under träningen. Leggings som Softy leggings från Famme är lämpliga för denna typ av träning.

Leggings för yoga

De bästa yogaleggings är gärna en byxa eller leggings i mjukt och stretchy tyg som ger god rörelsefrihet. Du kan välja en klassisk yogabyxa med utsvängda ben eller en mer tight sittande men mjuk leggings som exempelvis våra Softy Leggings.

Leggings för vardagsbruk

Vi är stora anhängare av att använda leggings också för vardagen. För vardagsbruk har man lite andra behov än vid intensiv styrketräning. Bland annat kanske man vill se till att man har en leggings som är extra smickrande, har cool design och är bekväm att använda under långa perioder. För vardagsbruk föreslår vi bland annat de populära alternativen Ribbed Flare Pants, Scrunch Flared Legging och Softy Leggings.

Tillbaka till blogg