BCAA: Hvad og hvorfor?

BCAA: Mitä ja miksi?

Mitä ovat BCAA:t?

BCAA on lyhenne haarautuneista aminohapoista, joita kutsutaan tanskaksi haarautuneiksi aminohapoiksi. Ihmiskeho koostuu 20 aminohaposta, joista 12 on ei-välttämättömiä aminohappoja, eli elimistö pystyy muodostamaan ne itse. Loput 8 ovat välttämättömiä aminohappoja. Keho ei voi tuottaa niitä itse, ja siksi ne on syötettävä kehoon ulkopuolelta.
Useimmat harjoittelevat tai kilpailevat ihmiset haluavat usein ylläpitää mahdollisimman paljon lihasmassaa. Ja tässä BCAA voi olla auttava käsi. Lihas koostuu proteiineista ja proteiinit aminohapoista. Voit sanoa, että aminohapot muodostavat proteiinien rakennuspalikoita.

BCAA:n etuna on, että toisin kuin tavallisessa proteiinijauheessa, BCAA:ta ei tarvitse ensin hajottaa maksassa. Siksi BCAA on nopeampi proteiinin lähde lihaksille.
BCAA:sta on tullut laajalti käytetty ravintolisä liikuntaa harrastavien ihmisten keskuudessa. Tämä johtuu siitä, että BCAA hajoaa nopeasti ja helposti kehossa. Aminohapot pääsevät verenkiertoon nopeammin, eikä kehon tarvitse prosessoida niitä samassa määrin kuin jos juoisit proteiinipirtelön. BCAA:ta nauttimalla on myös helpompi stimuloida uusien lihasten rakentamista, parantaa palautumistasi ja estää lihassolujen hajoamista.

Milloin BCAA:ta kannattaa käyttää?

Optimaalinen aika juoda BCAA on joko juuri ennen harjoittelua tai sen aikana. Koska aminohapot imeytyvät nopeasti, ne ovat täysin saatavilla sekä harjoituksen aikana että sen jälkeen, kun lihaskudosta on rakennettava uudelleen. Voit myös juoda BCAA:ta päivän aikana. Koko päivän kulutettuna proteiinisynteesi säilyy kehossa. Proteiinisynteesi on prosessi, joka tapahtuu kehossa, kun proteiinia muodostuu aminohapoista.

Mikä BCAA?

Naisten parhaiden BCAA:ta on saatavilla useissa eri makuissa, joten voit löytää suosikkisi. Juo sitä harjoittelun aikana ja mieluiten koko päivän. Sekoita 1-2 mittalusikallista BCAA:ta veteen ja ravista kunnes seos on sekoittunut. Veden määrä riippuu siitä, kuinka voimakkaan maun haluat.

Naisten paras BCAA sekoitetaan suhteessa 2:1:1 (l-leusiini, L-valiini ja L-isoleusiini) Nämä kolme aminohappoa ovat välttämättömiä lihasten rakentamiselle, ja tämä suhde on optimaalinen aminohappojakauma.
Lisäksi se ei sisällä juuri lainkaan hiilihydraatteja ja sen kcal-pitoisuus on alhainen.
Et voi kuluttaa liikaa BCAA:ta. Keho itse tietää, kuinka paljon se tarvitsee, ja siksi se erittää aminohappoja, joita se ei voi imeä. Ylimääräiset aminohapot joko poltetaan elimistön järjestelmässä tai muunnetaan rasvaksi. Siksi ei ole vaarallista kuluttaa liikaa aminohappoja, sinun on vain käytettävä niitä huolellisesti, kuten muitakin ravintolisäaineita.

Takaisin blogiin